ELEKTRISCHE EPILATIE

Elektrische epilatie is een techniek die wordt toegepast bij ongewenste haargroei. Bij deze behandeling die geschikt is voor alle haarkleuren, wordt een naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven, waarna er  enkele seconden stroom wordt gebruik gemaakt van stroom. De te verwijderen haah geleid de stroom in het haarzakje, waardoor het haarzakje wordt vernieitigd (dit ervaart u in de vorm van warmte). Na iedere behandeling worden de haren zwakker, dunner en lichter waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen.
Aangezien elektrische ontharing een tijdrovend en inspannend proces is (zowel voor de patient als de huidtherapeut) is de methode vooral geschikt voor ongewenste haargroei op kleine oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van het oppervlakte en de dikte van de aanwezige haren varieert de behandelperiode van enkele maanden tot jaren.
Elektrische epilatie is niet pgeheel ijnloos, de huidtherapeut past de stroomsterkte aan aan het individuele vermogen van de patient, zodat de behandeling voor iedereen draaglijk is.