ACNE

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Deze aandoening van de talgklieren komt vooral tot uiting in het gelaat, op de schouders, de borst en (het bovenste deel van) de rug. Op de aangedane huid ziet men met name blackheads (open zwarte mee-eters), whiteheads (gesloten witte mee-eters), ontstekingen (pukkels met gele kopjes) en roodheid van de huid. Er zijn verschillende factoren zoals een verhoogde talgproductie, verstopping van de talgklier en bacteriegroei in de talgklier die een grote rol spelen bij het ontstaan van acne. Maar ook door druk/wrijving op de huid, geneesmiddelen, krabben, stress, sterke klimaatwisselingen en zon kan acne ontstaan of verergeren.

Acnetherapie kan gecombineerd worden met de door de huisarts of specialist voorgeschreven medicatie. De huidtherapeutische behandeling en het huidverzorgingsadvies worden hierop aangepast. De therapie ondersteunt daarmee de behandeling van de arts.

Tijdige en adequate behandeling van acne is belangrijk om het ontstekingsproces te stoppen en ontsierende littekenvorming te voorkomen !