Allergie

Het hebben van een allergie kan een grote invloed op de kwaliteit van leven hebben.
Het aantal mensen met een allergie of allergische aanleg is de afgelopen 40 jaar fors toegenomen. Momenteel heeft ongeveer 50% van alle mensen een allergische aanleg. Iedere 15 tot 20 jaar lijkt het aantal mensen met een allergie zich te verdubbelen, daardoor wordt verwacht dat rondom het jaar 2015 100% van alle aard-bewoners een erfelijke aanleg  zullen hebben !!!
Ook klachten als gevolg van cosmeticagebruik komen regelmatig voor. De klachten varieren van irritatie, huiduitslag, acne, ademhalingsmoeilijkheden tot astma. Bij irritatie zijn geen of slechts lichte ontstekingen aanwezig, waarbij jeuk en huidschilfering de meest voorkomende ergernissen zijn. Irritaties kunnen worden veroorzaakt door vrijwel alle (chemische)ingredienten. Allergien zijn in principe ontstekingen die optreden als reactie op specifieke ingredienten in een cosmeticum. Een dergelijke reactie kan direct optreden, maar echter ook als dit cosmeticum al jaren zonder problemen gebruikt wordt. Een allergie gaat zelden weer helemaal over.

Diverse bestanddelen van cosmetica zijn enorm huidonvriendelijk en kunnen bijv. de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen en/of zelfs de hormoonhuishouding ontwrichten. 
Op de verpakking van cosmetica- en huidverzorgingsproducten worden teksten (claims) geplaatst, die (n)iets zeggen over het product en/of de doelgroep voor wie het product bestemd is.
U doet er dus goed aan zelf kritisch naar de ingredienten te kijken !!!